Terug naar index Triosonic

TRIOSONIC


Triosonic met Michiel Braam (piano)

Triosonic speelt eigentijdse geïmproviseerde muziek, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van modern klassieke compositietechnieken, zoals de twaalftoonstechniek van Schoenberg, de Toonklok van Peter Schat, maar ook de verstillende sfeertekeningen van Webern. In de improvisaties wordt onder andere met het kiemcelprincipe gespeeld. De Jazztraditie wordt daarbij niet uit het oog verloren.

In het najaar 2002 gaat Triosonic op tournee met gastsolist pianist Michiel Braam.

Michiel Braam behoeft geen introductie. In 1988 wint hij de Podium Prijs en in 1996-1997 de Boy Edgar Prijs. Met z'n Bentje Braam, Bik Bent Braam en het trio BraamDeJoodeVatcher speelt hij op alle internationale podia.

Ferdi Schukking houdt van extremen. Klassieke muziek met het "Delphi Saxofoonkwartet', het solo programma 'Weemoed' met een danseres tot het Walt Disney sextet en popmuziek met de 14CMS. Z'n spel wordt gekenmerkt door dezelfde grilligheid: gloedvolle lyriek naast experimentele klanken.
Theo Hoogstins is vooral bekend door z'n composities met de 'Toonklok'. Hij heeft ze gespeeld met z'n eigen Octet (met o.a. Eric Vloeimans en Ben Herman), de Boventoon o.l.v. Herman de Wit en diverse andere ensembles.

Charles Huffstadt is een 'klankrijk en gedreven' drummer. Hij speelde in de Groningse scene met Alan Laurillard, Gerard Ammerlaan en Greetje Bijma. Hij maakte een aantal CD's met o.a. Willem van Manens 'Contraband', 'Corrie en de Brokken' en het Chris Abelen Quintet.
 

 

 

Blues for Sale

CD's