Over weemoed | Boekingen | Optredens | Video-sample | Foto's

"Weemoed", improvisaties dans en saxofoon.

"Weemoed, die zwaarmoedige vorm van humor." (Maarten "t Hart)
Het programma "Weemoed" verhaalt over de ontmoeting van twee improvisatoren, die alhoewel komend uit een andere hoek elkaars taal bleken te verstaan. Op zoek naar confrontaties tussen dans en beweging, saxofoon en persoonlijke aanwezigheid. Op zoek om al werkende dat ene mooie moment te vangen, met als ingangen of condities een idee, een structuur, een gevoel, een klank, een beeld, een melodie, een beweging. Weemoed is het gevoel dat achterblijft. De voorstelling bestaat uit twee delen van ongeveer 35 minuten. Er is geen decor. Het lichtplan kan in samenwerking met onze technicus uitgevoerd worden.

Danseres Truusje Graste werkte mee aan verschillende op improvisaties gebaseerde dansproducties met tournees door Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Als docent was zij verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam en deed ze onderzoek naar de theatrale aspecten van expressieve dans en beweging aan het Instituut voor Theateronderzoek. Zij choreografeert en werkt binnen multidisciplinaire en multiculturele projecten en geeft cursussen, workshops en trainingen ter stimulering van persoonlijke dans/bewegingsontwikkeling, improvisatie, presentatie en vormgeving.

Saxofonist Ferdi Schukking speelt met Triosonic hedendaagse geïmproviseerde muziek, gebaseerd op moderne compositietechnieken uit de 20e eeuwse klassieke muziek. De CD's met dit trio zijn enthousiast ontvangen door pers en publiek. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht. In 1987 won hij met Ingeborg van Stiphout (piano) het KRO-saxofoonconcours, in 1995 de Dordtse Jazzprijs met zijn septet "Very Shucking". De 14 CMS spelen "Grapjazz", een combinatie van popmuziek en jazz. Ook in de klassieke muziek is hij aktief: het Delphi-saxofoonkwartet speelt vooral composities van Nederlandse componisten en met Bea de Jong heeft hij een piano/saxofoon duo. Ferdi Schukking speelt sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon.

Truusje en Ferdi zijn beiden reeds geruime tijd op zoek naar de raakvlakken van de verschillende muzen. Ferdi werkte al eerder vanuit de muziek samen met dansers, beeldende kunstenaars en dichters. Truusje deed hetzelfde met musici pur sang, beeldende musici, acteurs, filmers en een computergestuurde muziekrobot.Download MPeg-video (4.7 Mb)


Voor boekingen en informatie:
Ferdi Schukking
Oostsingel 1 B
3441 GB Woerden
06-27450768
E-mail: duodenum@xs4all.nl

Optredens:
1999
5 juni Het Kloosterhuis, Grotestraat 71, Sambeek
30 mei VPRO De Plantage, Live TV bij 'Hanneke Groenteman'
24 april V.Z.W. Kong, Nieuwland 27, Gent (België)
17 april Pleintheater, Sajetplein 39, Amsterdam
20 maart Theater Het Klein, Eindhoven
14 maart De Distel, Oosterduinweg 254, Aerdenhout
26 februari USVA, Munnekeholm 10, Groningen
1998
23 mei Theater de Kloostertuin, Wilhelminaweg 77, Woerden