Ferdi SchukkingMaarten GalFernand de WilligenMarco Hijl


over 4 horns only | over de musici | optredens | geluidsfragmenten

De groep '4 Horns Only' bestaat uit 2 koper- en 2 rietblazers. Deze specifieke klankkleur wordt gebruikt in de eigen composities van de bandleden. Het repertoire varieert van blues en calypso tot bigband en swing. Zelfs 'klassieke' stijlgegevens zijn te vinden in een compositie die gebruik maakt van Peter Schat's 'Toonklok' idioom en natuurlijk ontbreekt de vrije improvisatie niet. De trombone, hoorn en twee saxofoons (sopraan, alt, tenor en bariton worden bespeeld) mengen prachtig, met soms 'sectie-gevechten' als de leden elkaar opzwepen tot grotere muzikale prestaties. 4 Horns Only bestaat uit:
Ferdi Schukking, Maarten Gal, Fernand de Willigen en Marco HijlFoto Ferdi Schukking
Ferdi Schukking (Amsterdam, 1959) Saxofonist Ferdi Schukking is afgestudeerd op sopraansaxofoon bij Adri van Velsen in Maastricht. Daarnaast studeerde hij compositie bij Misha Mengelberg in Amsterdam en microtonaliteit bij dr. Rudolf Rasch in Utrecht.
Zijn klassieke opleiding vindt z'n weerklank in het 'Delphi saxofoonkwartet', een duo met pianiste Bea de Jong en diverse ad hoc ensembles waarin hij speelt. In zijn saxofoon soloprogramma 'De Ontmoeting' combineert hij klassieke en ge´mproviseerde muziek.
In 1989 won hij met Ingeborg van Stiphout (piano) het KRO-saxofoonconcours lichte muziek en in 1995 verwierf hij de Dordtse Jazzprijs met zijn septet 'Very Shucking'. Zijn Grapjazz ensemble 14CMS combineert jazz- en popmuziek. Het programma 'Weemoed' met danseres Truusje Graste verhaalt over de confrontatie tussen dans, beweging en muziek. Als studiomuzikant heeft hij aan verschillende CD producties meegewerkt. Ferdi Schukking experimenteert veel met microtonen. Hij heeft veel samengewerkt met kunstenaars, dansers en dichters. Naast de sopraansaxofoon speelt hij ook tenor-, bariton- en altsaxofoon.
Maarten Gal speelt hoorn. Hij studeerde zowel klassieke als lichte muziek aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum. Won in 1995 met de groep Very Shucking de Dordtse Jazzprijs en in 1996 met zijn kwartet Directions de solistenprijs op het nederlands jazzconcours. Hij treedt regematig op in allerlei bezettingen, geeft workshops en is als docent verbonden aan 3 muziekscholen. Foto Maarten Gal
Foto Fernand de Willigen Fernand de Willigen (1968) Begonnen met trombonespelen in 1983, speelde in fanfare, harmonie en bigband. Woonde van 1986 tot 1991 in Utrecht en deed daar ervaring op met verschillende soorten workshops, grote en kleine jazzbands, bigbands en popgroepen. Studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Studeerde van 1990 tot 1995 trombone Lichte Muziek aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn Sohier. Behaalde in 1991 met Trio Hip de tweede prijs op het Middelsee Jazztreffen, won met het jazzsextet Norman & The Rhythmkings de Dutch Jazz Contest in 1995, speelde in 1997 met de hardrockband Orphanage op Dynamo Open Air. Werkte onder meer met Maria Schneider, Bob Mintzer, Jerry van Rooijen, Rob Pronk. Maakt deel uit van de salsaband Azucaraba die in 1998 onder meer zeer succesvol door de Nederlandse Antillen tourde en speelt momenteel ook nog bij De Broeders (tubafunk) en Steven Kamperman's 1 Step 7 Seas. Verder ook werkzaam als freelance trombonist in studio's, bij salsa- en popbands en verschillende bigbands.
Marco Hijl is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij heeft tijdens zijn studie les gehad van ondermeer Jan Menu en John Ruocco. In de Big Band van het Conservatorium heeft hij gewerkt met o.a. Bob Mintzer, Maria Schneider, Jerry van Rooyen en Bob Florence. Hij maakt deel uit van 'No Sweat Quintet', 'Big Shot' en 'The Funkateers'. Hiernaast speelt hij in de musical 'Chicago' en is hij vaste invaller bij andere bands. Foto Marco Hijl

Voor boekingen en informatie kunt U contact opnemen met Ferdi Schukking.
optredens:
vrijdag 10 november 2000
SJU huis, Utrecht
vrijdag 17 november 2000
Burgvliet, Gouda
woensdag 22 november 2000
DJS, Grote Kerkplein, Dordrecht
zondag 26 november 2000
Artishock, Steenhofstraat 46a, Soest

geluidsfragmenten:
No Bigger Blues
4 Horn soli

naar het begin