De 'Grapjazz' van de 14CMS
Nu ook op de CD van de Music Maker!

De 14CMS zijn geselecteerd door de Music Maker om een nummer te leveren voor de Thuiswerk CD die aan alle abonnees wordt toegestuurd. De hit 'De Koning van de irreŽle Rijm' staat nu naast 17 andere liedjes van Nederlandse popbands. Op het CD ROM gedeelte staat een uitgebreide biografie van alle bands. Door je te abonneren op de Music Maker krijg je de CD thuisgestuurd. De CD is in februari 1999 uitgekomen.

In 1992 is I4CMS (I foresee a mess) opgericht. Na een aantal wisselende bezettingen en optredens in de regio Woerden is de band omgedoopt tot 14CMS (Veertien Centimeters). Zij spelen 'Grapjazz', een combinatie van Nederlandstalige teksten , stevige muziek en een frisse podiumpresentatie. Alle stijlen zijn in de muziek vertegenwoordigd: van boerenklompenrock tot carnaval, van country tot death-metal, van popsong tot jazzy tune. Toch weet de band een eigen geluid te creŽren. Het stemgeluid en de eigenzinnige teksten van de 'prater' Roel 'de Held' Verburg, de degelijkheid van Erik Meenks de gitarist, de grilligheid van saxofonist Ferdi Schukking en de heftige swing als stuwende kracht van Bert Oostveen op bas en Martijn van Jaarsveld op drums maken elk optreden tot een feest. In februari 1998 kwam de eerste CD uit, getiteld 'Alle 14 Goed'. Deze CD is zeer lovend ontvangen in de pers en bij verschillende podia. De Meernse popnacht werd gewonnen waardoor de 14CMS op Paasrock in het voorprogramma speelde van Skik en Rowwen Heze. De band speelde ook al in het voorprogramma van De Dijk en The Scene. Een tweede CD is in voorbereiding.

We hebben een aantal citaten uit recensies van optredens en de CD op een rijtje gezet:

'Daar ga je dus even voor zitten, maar niet lang want de muziek swingt, rockt en bebopt als de pieten.' (Ton van Bemmel, Teletekst maart 98)

'De muziek van de 14 cms is een allegaartje van muziekstijlen (jazz, funk, country, rock, rap) Ödat door de grillige aaneenschakeling onderhoudend is en vooral goed past bij de teksten.' (Jan van der Plas, Music Maker mei 98)

'Popmuziek is een ernstige zaak, maar niet als het aan de 14cms ligt: de band zag er niet tegen op vreemde zijpaden van het genre te bewandelen en ging af en toe merkwaardig jazzy dan wel Zappa-esque tekeer.' (Dietmar Terpstra, Amersfoortse Courant)

'Een geweldige zanger zal Verburg nooit worden, maar hij beperkt zich tot een soort parlandostijl waarbij dat ook niet stoort. Lou Reed en Bob Dylan zijn daar ook groot mee geworden, dus waarom Roel Verburg niet.' (Jan van der Plas, Music Maker mei 98)

'De teksten die door 'prater' Roel C. Verburg zeventien nummers lang over de luisteraars worden uitgestort gaan over alles en niets, maar staan soms bol van de pure poŽzie.' (Michiel Boesten, Grap Amsterdam febr. 98)

'Liefhebbers van iets artistieker werk kunnen aan dit album een hoop lol beleven.' (Rolf Strootman, Fret sept. 98)

Voor boekingen en informatie of het bestellen van onze eigen CD kunt U terecht bij: Ferdi Schukking, 06-27450768, E-mail: duodenum@xs4all.nl