14CMS presenteert: Live CD Opname in:
Studio Chateau, Goirkestraat 153, Tilburg,
zaterdag 16-10-1999
Gratis bussen Woerden (evt. Utrecht) - Tilburg v.v.

Het gaat goed met de 14CMS. De eerste CD 'Alle 14 Goed' is zeer lovend ontvangen bij het publiek en de pers. Het heeft geresulteerd in een behoorlijk aantal optredens in jongerencentra en op festivals. Zo speelden de 14CMS in het voorprogramma van Skik, Rowwen Heze, De Dijk en The Scene. De eerste persing van de CD was binnen een jaar uitverkocht. Het wordt tijd voor een tweede CD. De 14CMS is een echte live-band, daarom hebben we besloten de CD live op te nemen in Studio Chateau in Tilburg. Op zaterdag 16 oktober vindt dit evenement plaats. Naast een aantal oude nummers van de eerste CD worden ook alle nieuwe nummers opgenomen, zoals:
De Martijn-Song, De Flipperkast, Dwaallicht, Ik deed het niet expres, Doediedadadansen, De Funksaus, 50 Manieren, Drankorgel, De Woordverzamelaar en Het Blauwe Gras.

 

De groeiende schare trouwe fans willen we er graag bij betrekken. Daarom organiseren we een aantal bussen die op zaterdagavond om 19.00 uur vanaf station Woerden vertrekken. Bij voldoende aanmeldingen zal de bus ook stoppen in Utrecht (CS). Het feest in Tilburg begint om 21.00 uur. Om 0.30 uur vertrekken de bussen weer naar Utrecht/Woerden. Het is ook een uitstekende gelegenheid de 14CMS nu eens écht aan het werk te zien.
Je kunt je aanmelden (voor 1 oktober) door te e-mailen: duodenum@xs4all.nl
of te bellen: 0348-688884.
Laat je voorkeur Woerden of Utrecht weten met je telefoonnummer, dan krijg je bericht of Utrecht ook opstapplaats wordt.
De CD komt in februari 2000 uit. Er staat een CD promotie tournee op het programma (affiches, petjes, stickers) in de periode maart/augustus met veel optredens in het hele land.

'Daar ga je dus even voor zitten, maar niet lang want de muziek swingt, rockt en bebopt als de pieten.' (Ton van Bemmel, Teletekst maart 98)

'De muziek van de 14 cms is een allegaartje van muziekstijlen (jazz, funk, country, rock, rap) …dat door de grillige aaneenschakeling onderhoudend is en vooral goed past bij de teksten.' (Jan van der Plas, Music Maker mei 98)

'Popmuziek is een ernstige zaak, maar niet als het aan de 14cms ligt: de band zag er niet tegen op vreemde zijpaden van het genre te bewandelen en ging af en toe merkwaardig jazzy dan wel Zappa-esque tekeer.' (Dietmar Terpstra, Amersfoortse Courant)

'Een geweldige zanger zal Verburg nooit worden, maar hij beperkt zich tot een soort parlandostijl waarbij dat ook niet stoort. Lou Reed en Bob Dylan zijn daar ook groot mee geworden, dus waarom Roel Verburg niet.' (Jan van der Plas, Music Maker mei 98)

'De teksten die door 'prater' Roel C. Verburg zeventien nummers lang over de luisteraars worden uitgestort gaan over alles en niets, maar staan soms bol van de pure poëzie.' (Michiel Boesten, Grap Amsterdam febr. 98)

'Liefhebbers van iets artistieker werk kunnen aan dit album een hoop lol beleven.' (Rolf Strootman, Fret sept. 98)

Voor boekingen of het bestellen van onze eerste en/of tweede CD kunt U terecht bij:
Ferdi Schukking, Postbus 2205, 3440 DE Woerden, 0348-409726,
E-mail: duodenum@xs4all.nl