Nothing but the Blues
in Zoetermeer

Alleen maar blues. Van BB King, Muddy Waters tot Gary Moore. Van Elvis Presley en The Rolling Stones. Maar ook van jazz grootheden als Rollins, Coltrane en Duke Ellington. Zelfs in de fusion/funk van David Sanborn en Maceao Parker. De blues is overal. Ook de gospel en countrymuziek gebruikt veel bluesschema’s. Jimmy Hendrix, Eric Clapton en Bob Dylan spelen de blues.

Waar herken je een blues aan? wat zijn de verschillende vormen? En: hoe speel je een blues? Wat geeft jouw solo nou net dat bluesy accent? Op alle vragen komt een antwoord. Door veel te spelen, te luisteren naar de verschillende schema's. Deze ook te (leren) herkennen. En door licks en tricks, waardoor je op een sessie moeiteloos in kunt springen bij elke blues die gespeeld wordt, ongeacht toonsoort.

Je leert leuke blues riffs spelen. We spelen mineur en majeur blues.

Geschikt voor alle instrumentalisten en zangers/zangeressen. Blazers/strijkers worden geacht noten te kunnen lezen, ritmesectie deelnemers moeten akkoordenschema’s kunnen spelen.

Het wordt een gezellige en leerzame workshop! Voor de mp3 van de stukken die we spelen zie: www.xs4all.nl/~duodenum/Nothing_but_the_blues

De workshop begint op zondagmiddag 24 september 2017 van 14.30-17.00 uur in het CKC, Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer. De data zijn: 24 september, 1, 22, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november 2017.
Na 8 weken volgt een presentatie in het CKC, waarschijnlijk zondag 26 november.

De kosten bedragen € 160. Je kunt deel 4 van de methodiek 'Improviseren kun je leren' de Blues met korting aanschaffen: van € 17,50 voor € 15,00. Dat kun je hieronder aangeven.

Geef je op door onderstaand formulier in te vullen of mail naar: duodenum@xs4all.nl

Ik geef me op voor de workshop 'Nothing but the Blues' in Zoetermeer:
email:
naam:
adres:
postcode:
plaats:
telefoon:
instrument:
aanbieding:
Deel 4 voor € 15

Opmerkingen: